2016. január 30., szombat

Mikrós tejbegríz recept

Tökéletes és gyors finomság reggelire, vacsorára vagy csak úgy:)

Azt hiszem a konyhában a legjobb barátom a mikró. Nem csak azért, mert anyukám lefagyasztott főztjét ki lehet olvasztani benne, hanem mert mindenféle ételt meg lehet benne főzni.

Lássuk, hogyan készíthetjük el a tejbegrízt egyszerűen és gyorsan abban a tányérban, amiből meg fogjuk enni.

Mosatlan: egy tányér és egy kanál :))

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók: 
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál búzadara
  • 2 ek cukor
Elkészítés:
800 W
1.     Egy hőálló tálba öntsük bele a tejet, mikróban pár perc alatt forraljuk fel. 
2.      A felforrt tejbe rakjuk bele a búzadarát és a cukrot. Keverjük jól össze.
3.     Az egészet vissza a mikróba. Mikrózás közben időnként kevergessük meg. Vigyázzunk arra, hogy ne fusson ki (a vége felé folyamatosan figyelni kell).
4.     Addig mikrózzuk és kevergessük, amíg sűrű állaga nem lesz.

Utólag is lehet hozzárakni még cukrot vagy édesítőt!
Mikrós tejbegríz
(Saját recept: nosalty-ra már feltöltöttem, onnan a kép is!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése